добредојде во нашата компанија

Како можете да креирате вреќа за спиење за да одговарате на одредена стапка на температура?

Кога имате тендер или RFQ за вреќа за спиење, но вашиот клиент нема никакви спецификации, тие можат да ви дадат само услови за која температура ќе се користат торбите или за која цел ќе се користат. Како можете да креирате торба за да одговара на целта?

Кои ќе бидат главните аспекти за температурата?

Облик

Вклучува форма на мумија, облик на плик и коверт со качулка. Мама формата е добра за да се постигне пониска умерена стапка, обликот на ковертот е пространа и удобна, но тешко е да се достигне премногу ниска умерена стапка. Пликот со аспираторот е простран и пријатно како ковертот, и подобро од ковертот за да достигне пониско ниво на температурата, но не толку добар како мумијата да достигне ниско ниво на температурата.

Градба

Ние се осврнуваме на изолационата конструкција и другите конструкции.

Изградба на изолација

· Едноставно 1 слој. Оваа конструкција обично се користи за летна торба или вреќа за спиење во 3 сезони.

· Изградба на два слоја, што е најкористениот начин за создавање вреќа за спиење што одговара за употреба на ладно време. Според нашето искуство, тоа функционира добро. Многу воени вреќи за спиење со

  Изградба на два слоја.

· Три или повеќе слоја, за да достигнеме толку ниска стапка на температура, би можеле да направиме најмногу 4 слоја вреќа за спиење досега.

Други конструкции

· Топлата јака е нормално фиксирана на горниот дел од вреќата за спиење за да се заклучи топол воздух во рамките на торбата.

Најмногу се користи за вреќа за спиење на мумијата и за обвивка за вреќа за спиење со качулка.

· Возбудливата опашка е нормално поправена по должината на патентот за да се спречи ладното време да се влезе во торба преку патентот.

· Нацртајте низа за да го затворите отворено што е можно помало.

· Нема ватенка на школка за да се спречи ветрот да дојде преку дупките на иглата.

· Подобрена „двокреветна комора H“ за да се спречи ветерот да се провлекува низ дупките на иглата. Погледнете ги ЧПП. https://www.greencampabc.com/faqs/

конструкции на вреќи за спиење

Материјал

Кои материјали ќе се користат за вреќа за спиење, имаат големи напори за умерена стапка. Вклучува изолација и обвивка и поставата.

Изолација

Општо, постојат два вида материјал што се користат како изолација за вреќи за спиење. Едното е вештачко влакно, друго е долу. Долу може да достигне пониско ниво од вештачкото влакно врз основа на истиот волумен. Различни вештачки влакна, исто така, имаат различни перформанси.

Ткаенина и обвивка ткаенина

Летната кеса обично користи лесна ткаенина и торбата со ладно време обично има мека и удобна ткаенина, што е исто така добро да се задржи топло.

Дали постои меѓународен стандард за дефинирање на температурна стапка за вреќи за спиење?

Постојат два меѓународни стандарди, EN ISO13537 & EN ISO23537. Прво е создаден EN ISO13537, EN ISO 23537 е подобрената верзија. EN ISO13537 & EN ISO23537 генерално е многу сличен и двата стандарда се валидни. EN ISO23537 има подетални спецификации само во врска со тест-околината. Најновата верзија за двата стандарди се ISO13537-2012 & ISO23537-2016. Со овие два стандарда, грубо можеме да го дефинираме умерениот. Зошто не е точно, затоа што различно лице има различно чувство. И, со цел да се дефинира меѓународен стандард, постојат некои аспекти не се толку разумни, како метод за тестирање, плик и мумија е различен.


Време на објавување: јуни-10-2020 година
WhatsApp Интернет разговор!