mirëpritur për kompaninë tonë

Krijoni një tendë të re

Para se të krijoni një tendë, duhet të dini se çfarë do të jetë çadra e përdorur dhe për çfarë lloj ambienti do të përdoret çadra e përdorur, si kampe, ngjitje, plazh, ushtarak, apo ashtu si strehimi i diellit, është ai që përdoret në zonë të ftohtë apo të nxehtë zonë, a ka erë dhe shi të fortë, a ka ndonjë kërkesë të veçantë. Atëherë mund të filloni të krijoni një tendë.

 

Këtu do të marrim si një tendë igloo. Kjo tendë është për tregun e Gjermanisë për kampe. Duhet të jetë i përshtatshëm për 3 persona, vendosje të shpejtë dhe të afërt, duhet të jetë i zbatueshëm për një javë kampim, duhet të ketë hapësirë ​​për shami, këpucë dhe aksesorë. Pastaj shkojmë me hapa më poshtë.

 

skicë

Sipas ISO5912, secili person duhet të ketë një hapësirë ​​rreth 200 x 60cm, 3 persona nuk duhet të jenë më të vegjël se 200 x 180cm. Meqenëse personi i Gjermanisë është më i madh se normalja, ne vendosim të kemi madhësinë 210 x 200. Lartësia normalisht rreth 120-140cm për tendën e igloo, vendosim 120 cm, pasi duhet të mbeten rreth 20cm për sistem të shpejtë të ngritjes. Në mënyrë që të kemi hapësirë ​​për shami dhe disa pajisje shtesë, ne synojmë të kemi një shtresë para 80-90cm para derës. Tani, ne mund të fillojmë të bëjmë skicën. Shumë prej prodhuesve të tendave kanë departamentin e projektimit këto vite.

Krijoni një tendë të re

 

pjatë

Pasi të mbarojë skica, projektuesi do ta bëjë pjatën sipas skicës. 10 vjet më parë, shumë nga fabrikat e tendave e bëjnë pllakën me dorë, por tani, shumica e furnitorëve të tendave e bëjnë pjatën me softuer.

Pjatë çadre

 

Prerë pëlhurë

Shtypni së pari pllakën, pastaj prerë pëlhurën sipas pllakës.

Shtypni pllakën e tendës

shtypni pllakën e tendës

 

qepje

Qep mostrën e parë provë.

 Tendë për qepje

rishikim

Vendosni kampionin e provës dhe kontrolloni nëse është i mirë apo keni nevojë për ndonjë përmirësim, normalisht duhet të kontrolloni modelin, madhësinë, kornizën, ndërtimin, vendosjen dhe mbylljen në këtë fazë. Nëse gjithçka është në rregull, atëherë bëni çadrën e fundit me materiale dhe kornizë të saktë. Nëse diçka duhet të jenë të ndryshuar, të prerë pëlhurë dhe të bëjë 2 nd , 3 rd , 4 th ... provoni mostër dhe rishikimin përsëri. Ndërsa kjo kërkesë e çadrës vendoset dhe mbyllet shpejt, ne zgjedhim sistemin ombrellë.

provë

Kur mostra e provës është përfunduar, atëherë bëni mostrën përfundimtare me pëlhurë të saktë, përdorni kornizën dhe aksesorët e saktë, si shtangën e tendës, vargun e erës. Për shkak se kjo tendë është për kampe për të paktën një javë jashtë, ne vendosim të kemi një pëlhurë me kolonë të lartë uji dhe të ngjisim qepën. Pastaj bëni provën sipas mjediseve të përdorimit të synuar. Ashtu si i papërshkueshëm nga uji, rezistenca ndaj erës, anti-UV, rezistenca tërheqëse, performanca e ventilimit të ajrit, kapaciteti i ngarkesës ...

 

Këtu është thjesht një proces normal për krijimin e një tendë të re, përveç çështjeve të mësipërme, duhet të merren parasysh shumë çështje të tjera, siç janë pesha e njësisë, madhësia e paketimit, qëndrueshmëria, kondensimi i ujit, siguria, kërkesa e ligjit në vendet e përdoruesit fundor . Nëse tenda është për ushtarak, si tendën ushtarake që kemi prodhuar për një anëtar të NATO-s, e cila është shumë e komplikuar dhe duhet të konsiderojë shumë më tepër dhe të provojë shumë më tepër.  

 


Koha e postimit: korrik-25-2020
WhatsApp Chat Online!